Известие

Collapse
No announcement yet.

Въздух през отвора на щеката за маслото на 146 1.6 боксер.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въздух през отвора на щеката за маслото на 146 1.6 боксер.

Колеги мисля че, темата я имаше някъде но неможах дая намеря за което предварително се извинявам. Събота и неделя минах доста километри като и малко я бях понастъпил в неделя видях че щеката за маслото е изкочила от мястото си / или аз не съм я поставил както трябва / но поважното е че. като поставих пръст на отвора от там духаше въздух. Ще Ви бъда благадарен за отговорите или ако ме насочите към темата.
    146 1.6 Boxer

Да не те плаша, ама клониш към отваряне на двигателя май... даже е добре да я вържеш тая щека, че може и да я изгубиш
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

На сигменти отиват нещата.
      RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
      0899832271 Сашо

Comment

И аз това предполагах но все пак се надявах да е нещо по безобидно.
        146 1.6 Boxer

Comment

Лошо колега, толкоз много картерна вентилация не е на добре! Ако нямаш нещо в предвид, можеш да идеш във Аутодетелина, на изхода на Плевен към Русе /бе точно над паметника с конете/ там търсиш Пламен - мисля че той е човека който може да ти помогне.
          Успех!
          Mitsubishi Outlander
          Mitsubishi Space Star
          Daihatsu Terios

Comment

абе момчета ми ако в запушена картерната вентилация АААА ?
            я първо там виш картерните газиве да не са запушени и да няма от къде да ги изкарва и за тва да издухва щеката
            Volvo S80 2.0 T5 180hp
            Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
            Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Аз пък мисля, че на боксера си има по-голяма картерна вентилация от на редовите двигатели. И на моята духа леко от там, и доста силно от капачката за маслото. И аз се бях притеснил за сегменти, но и други колеги с боксер провериха и при тях духа по същия начин. Така че не знам, мисля че е нормално за този двигател. Но, ако е толкова силно, че да вади щеката незнам
              Ето темата и с моите терзания по този проблем
              http://alfaromeo-bg.com/forum/viewtopic ... ht=#106870
              146 1.4 Boxer 90HP +-
              Ranault Scenic 1.6e 90HP+Метан

Comment

Я как му смениха сегментите па то може да се окаже че просто е запушена картерната както каза Whitepower
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Благодаря за съветите ще проверя в сервиз и ще се обадя за резултата. А относно евентуалното " запушване " на картерната вентилация имали начин това дасе констатира и преди дасе отиде в сервиз.
                  146 1.6 Boxer

Comment

На моя боксер на ниски обороти духаше малко, като качиш оборотите на 2000-3000 не само че не духаше, ами имах чувството че засмуква въздух през тръбичката. И според мене, първо си провери тръбата на картерната вентилация, после компресия и след това отваряй мотора
                    Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Working...
                    X